Rovinieta e mai tare decat Chuck Norris

Geme tara de destepti!

Drumurile sunt ca-n palma si mai multe decat ne trebuie!

Vad aseara la stirile ProTV cum un nene, director la CNADNR parca, incerca sa ne explice pe limba noastra de zevzeci sa nu mai uitam sa ne platim rovinieta, la modul: “recomand tuturor soferilor sa procedeze la fel ca in cazul in care isi verifica de fiecare data cand pleaca cu masina daca au cheile si talonul masinii”. Bai maimutoiule, ca sa fiu putin diplomat, sunt cateva chestii pe care trebuie sa ti le lamuresti tu in capu’ tau si cu compania ta. Incepem cu lucrurile simple:
1. Noi nu suntem tampiti! Te poti adresa neironic la televizor. Ori ti se pare ca in calitatea ta de director esti directorul tarii si prostimii? Talonul masinii pot sa-l uit/las acasa. Pot face oricand dovada ca-l am. Cheile masinii nu le pot uita acasa pentru ca in ipoteza lansata de tine, n-as putea sa intru in masina, d-apai sa mai si merg cu ea.
2.Voi sunteti o companie inventata sa gestioneze niste fonduri, nu sa aplicati sanctiuni, ca obiect de activitate. Voi sunteti la vanatoare. Pentru ca altceva nu faceti.
3.Sa-ti amintesc ca platim obligat-fortat niste servicii de cacat la valoare premium? Ar trebui sa platim conform calitatii, conform oricaror reguli ale bunului simt. NU! Suntem obligati! Nu putem circula prin aer intre localitati.
4.Emiteti niste “roviniete” care fizic nu exista. In schimbul banilor mei, voi nici macar nu mai tipariti ceva. Banii aia intra in buzunarul compaiei. Inainte cheltuiati macar pe realizarea imprimatelor respective. Deci aveti si mai multi bani. Ce sa mai zic de chitanta pe care o primesc de la benzinarie dupa ce achit rovinieta? Se sterge imprimatul de pe ea in cateva luni. Eu de unde mai stiu cand imi expira? Cum pot verifica cand plec de acasa? DOOOH!
5. N-ati fost in stare sa implementati sistemul electronic si online. sau nu vreti. De ce sa vreti? Ca sa verifice soferul si sa stie cand trebuie sa cumpere chitanta aia? E mai bine sa incasati dublul contravalorii rovinietei intr-un singur an. E mai profitabil. ce greu ar fi sa puneti online un sistem de verificare ca cel al asigurarilor RCA! Greu!
6. Puneti avertismentul pentru rovinieta , nu la iesirea din localitate, ci inainte, ca infractoru’ sa poa’ sa-si cumpere chitanta aia. Dar ce zic eu? Nu vreti, nu ca nu v-ati gandit!
7. Voi sunteti stat in stat, sa-mi bag! Ma gandeam ca la voi nu exista nicio cale amiabila sau de preventie in aplicarea sactiunilor.
Orice furnizor de servicii, asa cum sunteti si voi, atunci cand are de incasat bani, trimite o instiintare, scrisa, pe mail, pe telefon, etc. Iti spune ca ai o datorie. Dar inca nu iti taie serviciile. Sau nu te penalizeaza. La voi, nu nene. S-a terminat rovinieta la ora 00:00, imediat, la 00:01 daca trec pe sub o camera, gata! Amenda!
Asa e ma maimutoiule ca tu n-ai uitat niciodata sa platesti o factura? Care factura, btw, iti vine inainte acasa si apoi te intreaba de ce n-ai platit-o. Nu, tu esti un maimutoi perfect, care isi taie unghiile cu raportorul.
Ce bine ar fi sa vina aia de la banca a doua zi sa-ti ia casa pentru ca ai intarziat plata ratei!
Esti destept ma!
Da, stiu, o sa motivezi ca nu tu ai facut regulile astea. Ca atunci cand vine cineva sa va ia la bani marunti, stiti eschivele mai bine decat Bute! Dar la fel de bine va si doare-n cur cat stati cu el pe un scaun cald, pe bani multi.

Later Update: din ciclul “daca esti prost, dovedeste-o”, statul merge mai departe!

3 thoughts on “Rovinieta e mai tare decat Chuck Norris”

  1. Omu are dreptate. Tatalui meu tocmai ce i-au venit 3 amenzi pentru rovigneta (si sunt sanse sa ii mai vina pentru ca a mai iesit din oras). Ii expirase in iulie, amenda este din septembrie. Discutia poate sa se poarte de ce dureaza atat de mult sa vina amenda acasa, pentru ca daca ar fi primita in 1 saptamana, sansele sa pleci iar fara ar fi mult mai mici. Asa..in astea 6 luni mai poti lua o gramada.

  2. legea este idioata, niciodata finalizazta si pusa la punct, si mereu se pot gasi tertipuri pentru orice prostie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *